Wie ben ik?

Voor je jouw kind toevertrouwt aan mij, wil je mij graag beter leren kennen. Toch? 

Hieronder stel ik mezelf voor.

Hallo, mijn naam is Laura

Lange tijd had ik er geen idee van wat mijn talenten zijn. Pas enkele jaren geleden ontdekte ik welke talenten ik allemaal in mij heb zitten. Net omdat ik talenten zo belangrijk vind en de kinderen in mijn praktijk laat kennismaken met hun talenten, begin ik graag met wat meer over mezelf te vertellen aan de hand van mijn talenten.

Ik ben een echte bezige bij. Altijd bezig om iets te bereiken. Voor ontspanning moet ik bewust tijd vrij maken.

Alles moet er mooi uitzien, dat is waar ik als mooimaker voor sta. Dus ook deze website. Daarnaast hou ik van mooie plaatsen, liefst in de natuur.

Als planmaker hou ik ervan om recht op mijn doel af te gaan. Alleen niet zonder planning. Lijstjes maken en ze afwerken kan ik als de beste.

Wat me niet interesseert, krijgt weinig of geen aandacht. Ik ben een uitblinker maar alleen als ik dat wil. Dat zorgt er wel voor dat ik alleen tevreden ben met het beste.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om met genoeg zelfvertrouwen in het leven te staan en je eigen talenten en kwaliteiten te kennen. Vroeger was ik altijd onzeker. Over mezelf, over wat ik deed en over wat ik zei. Ik vond mezelf niet goed genoeg en spiegelde me aan anderen. Daarnaast had ik ook faalangst. Ik was altijd zo bang om iets niet goed te doen. Wat hulp zou me als kind enorm geholpen hebben. Ook nu komt dit soms nog naar boven dus blijf ik werken aan mezelf.

Door mijn werk in het onderwijs merkte ik al snel dat er op school veel te weinig aandacht gegeven wordt aan hoe kinderen zich voelen en hoe het met hen gaat. Er wordt zo veel verwacht van hen op korte tijd. Dat zorgt voor een enorme druk. Iedereen moet mee en vooral het eindresultaat is belangrijk. Dat heeft grote gevolgen. Veel kinderen zijn onzeker en bang om fouten te maken.

Kinderen leren ook te weinig over zichzelf en de omgang met anderen. Wie zijn ze? Wat doen ze graag? Wat maakt hen gelukkig? Hoe reageren ze in moeilijke situaties en gedragen ze zich in het bijzijn van vriendjes? Hoe leggen ze contact? Heel veel vragen waar jammer genoeg geen antwoord op gegeven wordt.

Van hieruit is mijn missie ontstaan: kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zich bewust worden van hun talenten en zorgen voor een veilige plaats waar iedereen zichzelf kan en durft zijn. Op een laagdrempelige manier laat ik kinderen meer inzicht krijgen in zichzelf. Ik ondersteun hen in hun zoektocht naar wie ze zijn, wat ze in hun mars hebben en wat ze nodig hebben om gelukkig en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

“Elk kind is sterk en krachtig genoeg om vertrouwen te hebben in zichzelf”