girl-g838f2ee39_1920

Voor wie?

Voor wie ben ik er?

Meisjes tussen 7 jaar en 14 jaar die hun onzekerheden willen overwinnen om zo een gezonde dosis zelfvertrouwen te hebben zodat ze zichzelf kunnen zijn, hun talenten kennen, fouten durven maken, opkomen voor zichzelf, nieuwe dingen uitproberen en doen wat ze graag doen.

Waarom meisjes?

Meisjes hebben in het algemeen minder zelfvertrouwen dan jongens. Ze kunnen gebeurtenissen niet zo snel loslaten en denken langer na over wat er allemaal gedaan en gezegd wordt. Ze piekeren meer en worden onzeker. Heel wat meisjes willen goed doen voor anderen en vergeten zichzelf hierdoor.

Daarnaast kan ik me als ervaringsdeskundige heel goed inleven in wat deze meisjes denken, wat ze meemaken en hoe ze zich voelen. 

Wat is er typisch aan de meisjes waar ik mee werk?

Hanne (12 jaar) in een pashokje in de kledingwinkel: ‘Ben ik wel mooi genoeg? Gaan mijn vriendinnen het ook mooi vinden? Wat als iemand anders dit kleedje ook heeft en er mooier mee is? Ik denk toch dat ik het niet ga nemen’

Emma (8 jaar) wil graag koekjes maken. Ze zoekt een recept op en begint er vol goede moed aan. Niet veel later loopt er iets mis. Ze gooit een potje door de keuken en zegt: ‘Ik kan niet eens suiker in een potje gieten. Ik kan echt niks!’

Louise (10 jaar) heeft morgen een belangrijke toets waar ze heel de namiddag voor geleerd heeft. Haar mama heeft haar zelfs moeten ondervragen omdat ze alles perfect wil kunnen. ’s Avonds lukt het haar niet om in slaap te vallen omdat ze nog steeds aan de toets zit te denken. Wat als ze het toch niet kan?

Lena (9 jaar): ‘In de klas moesten we vandaag zeggen waar we goed in zijn. Ik heb maar hetzelfde gezegd als Lotte want eigenlijk ben ik nergens goed in’

De vriendinnen van Nora (10 jaar) willen een spel spelen waar zij geen zin in heeft. Dat zegt ze hen ook maar ze beslissen toch verder te doen met het spel. Nora speelt dan maar gewoon mee want haar vriendinnen vinden het wel leuk en zij wil echt geen ruzie met hen.

Maar het hoeft zeker niet zo te zijn. Het kan echt anders.
Deze meisjes kunnen meer zelfvertrouwen krijgen.

Gewoon wat meer in jezelf geloven. Dat is de manier om meer zelfvertrouwen te krijgen.
Alleen werkt het zo niet. Het is veel meer dan dat. 

Een meisje kan haar zelfvertrouwen pas vergroten wanneer ze inzicht heeft in zichzelf op verschillende niveaus. Dat is waar de groei van haar zelfvertrouwen over gaat.

– weten wie ze is, wat ze wil en wat ze graag doet
– haar talenten leren kennen
– haar eigen gedachten en overtuigingen herkennen, benoemen en onderzoeken 
– een positievere kijk op zichzelf en op haar gedachten en overtuigingen
– meer te weten komen over haar emoties
– haar grenzen leren aangeven en opkomen voor zichzelf
– ontdekken hoe ze kan ontspannen

Dit is de basis voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. 

En dit is waar ik meisjes mee help.

Wil je samen met mij bekijken hoe ik jouw dochter kan helpen?
Je bent altijd welkom voor een gratis eerste gesprek. Meer informatie vind je hier.

Op deze pagina kan je mij beter leren kennen.

Ben je niet zeker of ik jouw dochter kan helpen of heb je nog vragen?
Ik help je graag verder dus stuur zeker een mailtje!